Fabrikken logo

Fabrikken Skibby

Fabrikken Skibby afholder arrangementer i en gammel maskinfabrik, deraf navnet Fabrikken.

Til dagligt bruges lokalerne som produktionsskole af Produktionsskolen Frederikssund Foruddannelsescenter - PFFU.


Fabrikkens idegrundlag

Fabrikken er en non kommerciel kulturforening i Skibby i Hornsherred ved Frederikssund, startet af lokale ildsjæle, som ønsker et større udbud af kultur og underholdning i lokalområdet.

Kultur og underholdning skal også kunne opleves i provinsen. Foreningens formål er at tilbyde en vifte af arrangementer med kvalitetsunderholdning f.eks. koncerter, shows med temafester, stand-up, teater, musical, foredrag m.m.

Fabrikken har ingen intentioner om at lave forretning ud af dette - blot at økonomien hænger sammen og balancere. Foreningen har til hensigt økonomisk at støtte almennyttige formål, hvor vi primært vil prioritere det lokale og ungdommen.

Vi er fast besluttet på, at kunstnerne skal opleves på Fabrikken og dermed komme til os i vore lokale rammer og ikke omvendt, at borgerne i Hornsherred ikke nødvendigvis behøver at drage til København eller andre byer for at blive underholdt. Fabrikken håber, at denne slags initiativer vil medvirke til at sætte gang i positive cirkler både kulturelt, mentalt og kommercielt for lokale erhversdrivende og dermed medvirke til at løfte Hornsherred.

Vi kan allerede mærke på de kunstnere, som har besøgt Fabrikken, at de alle er vilde med lokalerne og den tilhørende atmosfære.

Fabrikken holder til huse ved at leje sig ind i PFFU’s lokaler, som er en tidligere maskinfabrik med nogle helt fantastiske og unikke rammer. Den gamle fabrikshal giver en autentisk og rustik stemning, hvilket krydres med en række store, flotte og farverige skulpturer og gode sceneforhold. Man skal se og opleve stedet, da det ikke kan beskrives, men skal opleves.

Vores intentioner er, at skabe en vifte af arrangementer, hvor det gennemgående koncept er kvalitet og underholdningsværdi, som skal opleves i lokalområdet.


Fabrikken - Bygningen

Bygningen blev opført i 1959 som maskinfabrik. Skibby Maskinfabrik fabrikerede jernkonstruktioner og bearbejdede forskellige metalemner. I 1966 blev fabrikken udvidet med en personalebygning. Maskinfabrikken måtte lukke i 1992 og blev i 1997 overtaget af det offentlige og blev indrettet som produktionsskole, idet bygningerne var velegnet til dette.
På grund af bygningernes placering midt i et boligområde skønnede det daværende byråd at en undervisningsinstitution ville være et godt alternativ til en fortsat industriproduktion på stedet. Bygningerne har derfor siden 1997 fungeret som produktionsskole i den statslige indsats på beskæftigelsesområdet.

I 2010 besluttet nogle initiativtager i Skibby at oprette Kulturforeningen Fabrikken som skulle skabe fantastiske musikoplevelser, for både unge og modne mennesker i Skibby og omegn.
Dog kommer der også folk helt fra København og Nordsjælland for at opleve musikken og den fantastiske stemningen som Fabrikken er kendt for.

Læs også artiklen fra Lokalavisen Hornsherred Fra maskinfabrik til underholdningsfabrik