Lån og RKI – hvad skal jeg være opmærksom på?

Går du med tankerne om at optage et lån, men er du i tvivl om, hvordan RKI kan påvirke lånet? Måske er du selv registreret, eller også er du bekymret for at blive det? Særligt online har et ry for at være den sikre vej til en registrering i RKI, men er du også sandt? Det kan du blive meget klogere på her på siden.

RKI kan bremse dine lånemuligheder

Hvis du står registreret i RKI, er det ikke mange virksomheder, der gider at handle med dig. Dette skyldes, at du i forvejen har gæld, som du ikke kan betale af på. Dermed vil chancen for at du kan afbetale din nye gæld være lille. Selvom der findes lån på trods af RKI, så er det alligevel de færreste lånefirmaer, der tilbyder lån trods RKI. Står du registreret i RKI, vil det næsten være umuligt for dig at låne penge, med mindre at det drejer sig om et samlelån, hvor du samler alt din gæld hos en kreditor. Det vil altid være en bedre idé at få betalt din anden gæld ud, før du stifter ny gæld.

Er det en god idé at låne trods RKI?

Nogle mennesker tror, at løsningen på et gældsproblem er at tage et nyt lån for at betale sin anden gæld ud. Det kan både være en rigtig og forkert løsning. Det kommer nemlig helt an på, om du kan få bedre vilkår i dit lån, end du har i din gamle gæld. Kan du det, så kan det sagtens betale sig at samle alt din gæld i et lån. Dog er det sjældent, at det kan blive markant mere attraktivt. Tit vil det give mere mening, hvis du har meget klatgæld hos mange forskellige kreditorer.

Hvorvidt det kan betale sig at låne penge trods RKI, kommer altså meget an på, om du kan få bedre vilkår i dit nye lån. Du skal naturligvis ikke bare låne penge for at forbruge dem igen. Så vil det desuden også blive svært for dig at låne penge, da mange låneudbydere afviser RKI-registranter, med mindre det drejer sig om et samlelån.

For at opsummere så bør du altså aldrig låne penge på trods af RKI, hvis du skal forbruge pengene. Det kan blot være starten på en ond cirkel, hvor du stifter mere og mere gæld. Det eneste tidspunkt hvor det kan være en god idé er, hvis du kan samle din gæld og få bedre vilkår hos en kreditor – for eksempel i din bank.