Hvad er en Monoprint? Hvad Foxing

Hvad er en Monoprint?

En monoprint er

ofte byttet med ordet “monotype”. “Monoprint” en tendens til at blive brugt af akademikere versus de sælger kunst design samfund, der foretrækker ordet “monotype”.

En kunstner starter ved “maleri” eller “tegning” med blæk på en overflade som en grafik plade lavet af aluminium eller zink. Nogle bruger en stor rude af Plexiglas for at male på. Den resulterende billede overføres til et stykke papir ved at placere et ark papir oven på den sværtet plade, kører det gennem et tryk. En monoprint er givet ligne hvad kunstneren trak med blæk. Nogle rester af blæk forbliver på grafik plade. Den svage rester af blæk bliver den platform, hvorfra kunstneren bygger sin næste sammensætning. Den sekundære sammensætning kan anvende forskellige farver samt kompositoriske ændringer. En fordel, at monoprints er oprettelsen af en rytme af arbejde, sparer tid ved at oprette efterfølgende kompositioner ved hjælp af “ghost image” som udgangspunkt for den næste kunstværk.

Hvad er Foxing?

Foxing er

er en betingelse fejl på et arbejde på papir.

Foxing giver en fregnede udseende typisk rød brune pletter. I øjeblikket det menes, disse er jern oxider og hydroxider produceret af den kemiske reaktion mellem de organiske syrer, udledes af mug og farveløs jern salte og urenheder indlejret i papiret.

Fugt opfordrer støber. Nogle typer af dimensionering i papiret også tiltrække svamp vækst. Sure kontakt materialer som pap og dyr lim kan forværre den foxing.

Kun en professionel papir konservator kan minimere mængden af foxing sikkert.

Læs mere om dette emne, jeg foreslår, at den pleje af Prints og tegninger af Margaret Holben Ellis samt Prints og The Print marked af Theodore B. Donson.

Add a Comment

Your email address will not be published.